ضرورت افزایش سهم زیست‌فناوری در اقتصاد دانش‌بنیان کشور

 ضرورت افزایش سهم زیست‌فناوری در اقتصاد دانش‌بنیان کشور

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های زیست و سلول‌های بنیادی گفت: زیست‌فناوری باید سهم قابل‌توجهی در تحقق هدف رشد هفت درصدی اقتصاد دانش‌بنیان در برنامه هفتم توسعه داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، ششمین همایش بین‌المللی و چهاردهمین همایش ملی بیوتکنولوژی ایران با شعار «بیوتکنولوژی؛ پیشران توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان» و با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های زیست و سلول‌های بنیادی معاونت علمی در محل سالن همایش‌های مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر برگزار شد.

این رویداد علمی و فناورانه از امروز ۳۰ مهر آغاز شد و تا دوم آبان‌ماه ۱۴۰۴ با حضور استادان دانشگاه، مدیران پژوهشی، شرکت‌های دانش‌بنیان، و فعالان صنعتی این حوزه ادامه‌خواهد یافت.

هدف از برگزاری این همایش، بررسی آخرین دستاوردها و مسیرهای توسعه زیست‌فناوری در کشور در حوزه‌هایی چون سلامت، دارو و درمان، کشاورزی، محیط زیست، تجهیزات پزشکی و تجاری‌سازی فناوری‌های زیستی است.

نشست‌های تخصصی، نمایشگاه فناوری و معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان نیز بخشی از برنامه‌های جانبی این رویداد را تشکیل می‌دهد.

مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های زیست و سلول‌های بنیادی در سخنرانی خود در این همایش، با اشاره به جایگاه زیست‌فناوری در برنامه هفتم توسعه گفت: برای نخستین‌بار در اسناد بالادستی کشور، حوزه‌هایی نظیر زیست‌فناوری، کوانتوم، مهندسی پیشرفته و علوم شناختی به‌عنوان محورهای مرجعیت علمی کشور تعیین شده‌اند. حضور زیست‌فناوری در این سند، نشانگر اهمیت بالای این حوزه در توسعه و پیشرفت کشور است و باید با یک دیدگاه تازه، مورد توجه اساسی قرار بگیرد.

وی افزود: در حال حاضر حدود یک‌هزار و ۴۸۰ شرکت دانش‌بنیان در حوزه زیست‌فناوری فعال هستند و بیش از یک‌هزار فرآورده زیستی در کشور تولید شده است. با وجود این دستاوردها، سهم اقتصاد دانش‌بنیان از تولید ناخالص ملی هنوز به ۰.۲۶ درصد می‌رسد و باید برای تحقق هدف هفت درصدی برنامه هفتم جهش جدی داشته باشیم.

قانعی با اشاره به تدوین نقشه جامع زیست‌فناوری کشور گفت: با تحلیل بیش از ۴۰ هزار مقاله علمی و شناسایی ظرفیت‌های دانشگاهی، تقسیم کار ملی میان وزارتخانه‌ها و دانشگاه‌ها آغاز شده است تا هر نهاد در یک حوزه تخصصی نقش خود را ایفا کند. بر این اساس تاکنون بیش از ۱۳۰ دانشگاه و مرکز تحقیقاتی در کشور در این طرح مشارکت کرده‌اند.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های زیست و سلول‌های بنیادی ادامه داد: بر اساس مدل جدید حمایت مالی، صندوق‌های خصوصی و ابزارهای جذب سرمایه مردمی نیز به یاری توسعه زیست‌فناوری آمده‌اند تا مسیر تأمین مالی پروژه‌های فناورانه تسهیل شود. هدف ما کاهش ارزبری، افزایش صادرات محصولات زیستی و ارتقای سهم این حوزه در اقتصاد دانش‌بنیان کشور است.

در بخش دیگری از این رویداد، از رسول دیناروند، رئیس اسبق سازمان غذا و دارو و از پیشکسوتان برجسته حوزه بیوتکنولوژی کشور، در آیینی با عنوان «معرفی چهره تأثیرگذار بیوتکنولوژی» تقدیر شد.

دیناروند، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در دوران مسئولیت خود نقش مهمی در توسعه صنعت داروهای زیستی، حمایت از تولید داخل و اصلاح ساختارهای نظارتی حوزه غذا و دارو ایفا کرده است.

گفتنی است، این همایش با ۱۷ پنل سخنرانی، حضور شرکت‌های دانش‌بنیان و عرضه محصولاتشان ،۱۷ نشست تخصصی کسب و کار به‌عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای علمی کشور در حوزه زیست‌فناوری، زمینه تعامل میان پژوهشگران، دانش‌بنیان و نهادهای سیاست‌گذار را فراهم کرد و گامی در مسیر تحقق اقتصاد دانش‌بنیان و افزایش سهم فناوری‌های زیستی در تولید ملی به‌شمار می‌رود.

کد خبر 6630959 مهتاب چابوک

  • تلگرام خبرگزاری زیر خبر
  • تلویزیون آن
  • آغاز طرح «کوچه‌پس‌کوچه» در منطقه ۱۰ تهران

  • ضرورت افزایش سهم زیست‌فناوری در اقتصاد دانش‌بنیان کشور

  • احداث بازارچه دائمی خوداشتغالی بانوان سرپرست خانوار در تهران

  • حسین زاده: ۳۰۰ هزار دانش‌آموز امسال به راهیان نور اعزام می‌شوند

  • اورسجی: در فینال کار سختی با هند داریم/ میزبانی سطح پایینی دارد

  • شکری: ۴۲۰ کیلومتر از راه های روستایی آذربایجان غربی آسفالت می شود

  • «سدرا» به کمک کسب و کارهای نو می‌آید؛ هدایت جوانان در مسیر درست

  • آمار شهدای غزه به ۶۸ هزار و ۲۳۴ نفر رسید

  • حل مسائل زنان تنها با قوانین و سیاست‌های رسمی ممکن نیست

  • لذت گرفتن جایزه مردمی؛ چرا فقط بخش داستانی فیلم کوتاه آرای مردمی دارد؟

  • جولان شبح مرگ در جاده‌های شرق هرمزگان؛ دولت از شُتر داری حمایت کند

  • سامانه جذب هیئت علمی برای متقاضیان دانشگاه‌های غیرانتفاعی فعال شد

  • آب برخی از مناطق شهر خرم‌آباد قطع می‌شود

  • واکنش وزیر ارشاد به بازداشت پژمان جمشیدی؛ شاکی خصوصی دارد

  • ترکیب احتمالی استقلال مقابل الوحدات/ اعتماد ساپینتو به جوانان

  • دوئل غیرمستقیم چند گزینه برای مدیرعاملی پرسپولیس؛ نظر مالک روی کیست؟

  • پایان بی‌نظمی تردد خودروهای خارجی در مناطق آزاد

  • برنامه لیگ برتر تا هفته سیزدهم/ دیدار تیم های استقلال و سپاهان لغو شد

  • جدی‌ترین پیامدهای پوکی استخوان را بشناسید

  • حمله تروریست‌ها به غرب ادلب در سوریه

  • روزنامه‌های ورزشی چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۴

    روزنامه‌های ورزشی چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۴

  • روزنامه‌های اقتصادی چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۴

    روزنامه‌های اقتصادی چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۴

  • روزنامه‌های صبح چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۴

    روزنامه‌های صبح چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۴

  • روزنامه‌های ورزشی سه‌شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۴

    روزنامه‌های ورزشی سه‌شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۴

  • روزنامه‌های اقتصادی سه‌شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۴

    روزنامه‌های اقتصادی سه‌شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۴

  • سرور اچ پی
  • مانتو
  • هتل های تهران
  • حرف آخر
  • مهرینو
  • تهران تایمز
  • روزنامه آگاه