جبر جغرافیایی و نژادی در «خداحافظ آقا»؛ دوران برده‌داری نمایشنامه شد

جبر جغرافیایی و نژادی در «خداحافظ آقا»؛ دوران برده‌داری نمایشنامه شد

نمایشنامه‌ «خداحافظ آقا» نوشته پوریا عبدی توسط انتشارات مهراندیش به بازار کتاب آمد.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشنامه‌ «خداحافظ آقا» به قلم پوریا عبدی، هم‌زمان به تازگی توسط انتشارات مهراندیش منتشر شده و هم‌اکنون در کتاب‌فروشی‌های خیابان انقلاب و سایر مراکز پخش در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد.

این نمایشنامه در قالب سه پرده نوشته شده و روایتگر زندگی گروهی از برده‌ها در یکی از ایالت‌های جنوبی آمریکا در حدود دهه ۱۸۶۰ میلادی است؛ دورانی که نظام برده‌داری در آمریکا به چالش کشیده شده بود. در این اثر، نویسنده با تمرکز بر وضعیت اجتماعی و روانی برده‌هایی که زندگی‌شان تفاوتی با حیوانات نداشته و تنها دارایی‌شان «محرومیت» بوده است، تلاش دارد تا داستان خشم انباشته‌شده، بیداری تدریجی و حرکت آنها به سوی آزادی را بازگو کند. تقابل این شخصیت‌ها با برده‌داران و فرایند سقوط قدرت حاکم، محور اصلی درام را شکل می‌دهد.

در یادداشت ابتدای کتاب آمده است: «نمایشنامه‌ «خداحافظ آقا» یک تراژدی مبتنی بر موقعیت است. موقعیتی که رفته‌رفته بر تنش بین شخصیت‌هایش افزوده می‌شود و همین مسئله همه‌چیز را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. این موقعیت و تقابل بین شخصیت‌هاست که درام را پیش می‌برد و پیچیدگی شخصیت‌های نمایش را نمایان می‌کند. شخصیت‌هایی که جبر جغرافیایی و نژادی آنها را در جایگاهی خاص قرار داده است.»

از منظر نگارشی، نویسنده با بهره‌گیری از زبان مینیمال، تلاش کرده است تا با جمله‌بندی‌های موجز، مکث‌ها، تکرارها و ریتم شتابان، ویژگی‌های درونی شخصیت‌ها را نمایان کند. به همین دلیل، توجه دقیق به ریتم و سکوت‌ها در اجرای صحنه‌ای این اثر، اهمیت ویژه‌ای دارد.

نمایشنامه «خداحافظ آقا» شامل ۱۰ شخصیت نمایشی است که از این میان ۴ شخصیت زن و ۶ شخصیت مرد هستند. این ترکیب، امکان اجرای گروهی اثر را برای گروه‌های پرجمعیت تئاتری فراهم می‌کند.

این کتاب با مقدمه‌هایی از رامتین خداپناهی، حمید مهین‌دوست و مسعود تکاور منتشر شده و در ۸۰ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۱۲۰ هزار تومان به چاپ رسیده است.

کد خبر 6551030

  • «در نقش سقراط» دوباره روی صحنه می‌رود

  • اجرای نمایش «زریر» برای کودکان زائر اربعین

  • آغاز اجرای نمایش «آماس» در تماشاخانه سنگلج

  • تلگرام خبرگزاری زیر خبر
  • تلویزیون آن
  • ویتامین D ممکن است در برابر کووید۱۹ محافظت ایجاد کند

  • صفحه نخست روزنامه های استان فارس پنجشنبه ۱۶ مردادماه

  • واژگونی خودروی سواری در محور مهاباد ۲ کشته و ۲ زخمی برجا گذاشت

  • اولویت پلیس راهور،تامین نظم ترافیکی در محورهای منتهی به مرزهای اربعین

  • خبرنگاران بازوی توسعه خراسان جنوبی هستند

  • تمهیدات ویژه برای بازگشت زوار اربعین در مرز مهران اندیشیده شده است

  • جبر جغرافیایی و نژادی در «خداحافظ آقا»؛ دوران برده‌داری نمایشنامه شد

  • «اسرائیل» ۵۰۰ مدرسه را در غزه با سلاح آمریکایی بمباران کرده است

  • چالش نهاده‌های دامی و معضل بازار فراورده‌های گوشتی+ جدول قیمت کالاها

  • رکوردشکنی تردد زائران از مرز خسروی؛ حدود ۷۵ هزار تردد در یک روز ثبت شد

  • تونل وحشت استقلالی‌ها برای آدان + عکس

  • توافق نهایی استقلال با نازون؛ مهاجم جدید جمعه رونمایی می‌شود

  • هجوم غرب و متحدانش به سلاح مقاومت؛ حرکت لبنان به سمت پرتگاه خطرناک

  • عراقچی: نیازمند تدوین یک چارچوب جدید برای همکاری با آژانس هستیم

  • هشدار افزایش دما تا ۵۰ درجه؛ بارش باران در ۴ استان

  • موج جدید تجاوز اسرائیل به جنوب لبنان

  • حمله اسرائیل به شمال غرب سوریه

  • پای پیاده آمدم و روی من سیاه!

  • نقش زن نتانیاهو درتعیین مقامات امنیتی اسرائیل؛ابعاد و زوایای پشت پرده

  • تردد امروز در مرز مهران به ۲۱۰ هزار نفر رسید

  • روزنامه‌های صبح چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴

    روزنامه‌های صبح چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴