آغاز صادرات کنتورهای هوشمند به کشورهای همسایه

  • ملی گلد
  • رزرو هتل
آغاز صادرات کنتورهای هوشمند به کشورهای همسایه

مدیرکل دفتر فنی، مهندسی و هوشمندسازی شبکه توزیع شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق(توانیر) گفت: صادرات کنتورهای هوشمند به کشورهای همسایه آغاز شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از توانیر، حامد احمدی درباره سطح بالای فناوری صنعت لوازم اندازه‌گیری برق اظهار کرد: کنتورهای هوشمند ساخت ایران از نظر فناوری در بالاترین سطح جهانی قرار دارند و تولید آن توسط شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی تولید می‌شود.

وی افزود: کشور ما در این حوزه به بلوغ فنی رسیده و امروز می‌تواند با برترین تولیدکنندگان جهانی رقابت کند، همچنین سامانه‌های جمع‌آوری و تحلیل داده‌های مصرف نیز به‌صورت کامل در داخل کشور طراحی و بومی‌سازی شده‌اند.

مدیرکل دفتر فنی، مهندسی و هوشمندسازی شبکه توزیع شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) گفت: از صفر تا صد نرم‌افزارها و بخش‌های سخت‌افزاری این سامانه‌ها در ایران توسعه یافته و از نظر عملکرد و امنیت، جزو برترین سامانه‌های جهان هستند.

احمدی اضافه کرد: ایران امروز در زمره کشورهای برتر جهان در توسعه سامانه‌های هوشمند اندازه‌گیری برق قرار دارد و علاوه بر خودکفایی کامل در تولید تجهیزات، صادرات این محصولات را آغاز کرده است.

وی درباره روند شکل‌گیری فناوری هوشمندسازی در کشور عنوان کرد: فرایند بومی‌سازی این صنعت از سال ۱۳۸۹ آغاز شد و اکنون به مرحله‌ای رسیده‌ایم که ظرفیت تولید سالانه کنتور هوشمند در کشور حدود ۲۰ میلیون دستگاه است. با تأمین منابع مالی می‌توان سالانه بین ۶ تا ۷ میلیون دستگاه را تولید و نصب کرد.

مدیرکل دفتر فنی، مهندسی و هوشمندسازی شبکه توزیع توانیر خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود ۶ میلیون کنتور و تجهیز هوشمند در شبکه برق کشور فعال است و تا پایان سال ۱۴۰۵ این رقم به ۱۲ میلیون دستگاه افزایش خواهد یافت و تنها در یک سال گذشته بیش از دو میلیون دستگاه جدید تولید و نصب شده که نشان‌دهنده رشد شتابان طرح ملی هوشمندسازی است.

وی درباره نقش تجهیزات هوشمند در مدیریت مصرف و تعادل شبکه گفت: تولید داخلی کنتورها و تجهیزات هوشمند نه‌تنها موجب صرفه‌جویی ارزی قابل توجه شده، بلکه گامی بزرگ در جهت افزایش بهره‌وری شبکه، کاهش تلفات انرژی و ارتقای کیفیت خدمات‌رسانی به مشترکان بوده است.

مدیرکل دفتر فنی، مهندسی و هوشمندسازی شبکه توزیع توانیر ادامه داد: این تجهیزات شامل انواع کنتورهای هوشمند، واحدهای کنترل از راه دور و سامانه‌های مدیریت انرژی هستند که به‌طور کامل توسط تولیدکنندگان ایرانی طراحی و ساخته می‌شوند.

احمدی خاطرنشان کرد: این موفقیت نتیجه همکاری نزدیک میان شرکت توانیر، شرکت‌های توزیع نیروی برق استانی و تولیدکنندگان داخلی است که با هدف بومی‌سازی فناوری و کاهش وابستگی به واردات، پروژه‌های هوشمندسازی را در سطح ملی پیش می‌برند.

وی افزود: توسعه هوشمندسازی برق، زیربنای اصلاح الگوی مصرف و ایجاد تعادل میان تولید و مصرف انرژی در کشور است. این مسیر، ایران را در جایگاهی قرار می‌دهد که از نظر فناوری‌های مدیریت انرژی، هم‌پای کشورهای پیشرو جهان حرکت کند.

پیشتر این مقام مسئول گفته بود که طبق برنامه هفتم توسعه باید دست‌کم ۹۰ درصد انرژی کشور از طریق کنتورهای هوشمند مدیریت شود، در حال حاضر ۵۷ درصد انرژی شبکه با استفاده از این سامانه‌ها پایش می‌شود.

این طرح علاوه بر بهبود کیفیت خدمات‌رسانی، ابزار مهمی برای مدیریت مصرف برق و کاهش بار شبکه در ایام بحرانی خواهد بود.

کد خبر 916810